Termeni si Conditii

Prezentul magazin online www.ecocalor.ro  cuprinde  informatii de orice fel in special texte, poze, baze de date, produse, preturi, logouri si reclame, care constituie continutul magazinului ce este proprietatea companiei Signal Up SRL. Preluarea continutului site-ului integrala sau partiala este sanctionata de legislatia privind drepturile de proprietate intelectuala. Informatiile oferite in cadrul prezentului site sunt in limba romana, Contractul de vanzare se incheie in limba romana. Accesarea si/sau utilizarea site-ului de către orice vizitator sau cumparator constituie acceptarea prezentelor condiţii şi vă obligă la respectarea acestora. Orice informatie privitoare la contractul incheiat intre cumparator si societatea noastra  Signal Up, va fi stocata pentru un timp limitat si se va folosi numai in scopul intocmirii actelor de vanzare si pentru terti doar la solicitarea organelor judiciare.
Cu privire la codurile de conduita relevante, conform art. 8 lit. e) din Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic, Legea 363/2007 privind combaterea practicior incorecte va rugam sa consultati legislatia specifica afisata pe site-ul ANPC, sectiunea „Acte normative”.
Prevederile prezentului contract la distanta se completeaza si cu legea 365/2002 privind comertul electronic republicata si modificata si cu OUG 34/2014 privind drepturilor consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii.  Societatea noastra  accepta incheierea contractelor la distanta prin mijloace electronice si se obliga astfel sa repecte legislatia aplicabila incheierii, validitatii si efectelor juridice ale acestor contracte.
In cuprinsul prezentului document  termeni folositi cu majuscule vor avea, intelesurile specificate mai jos:
UTILIZATOR: reprezinta  orice persoana care viziteaza si/sau interactioneaza cu site-ul nostru www.ecocalor.ro.
VANZATOR: Signal Up SRL. cu sediul in municipiul IASI, str. Silvestru, Bl. L 2-3, Parter, tara România, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J22/1325/2007, C.I.F. RO21659340, SI
CUMPARATOR: Orice persoana fizica sau persoana juridica care plaseaza o comanda in magazinul virtual  www.ecocalor.ro si care a acceptat termenii si conditiile prezentului contract la distanta.
Prin  magazinul nostru online www.ecocalor.ro  sunt puse la dispozitia cumparatorilor spre vanzare produse care pot avea mai multe statusuri de disponibilitate si partial se pot vedea fizic in magazinele de prezentare sau de desfacere.
Paginile web ale societatii includ informatii sub forma de text, imagini, preturi, softuri, baze de date, logo-uri, promotii, oferte, animatii, filme, etc ce compun site-ul www.ecocalor.ro.
BUNURI: produse puse la dispozitia cumparatorului spre vanzare de catre vanzator prin intermediul magazinului online www.ecocalor.ro.
COMANDA ONLINE: comunicare virtuala dintre vanzator si cumparator prin care cumparatorul intentioneaza sa achizitioneze bunuri de la vanzator, pe care acesta din urma este de acord sa le livreze iar cumparatorul este de acord sa le plateasca. Pentru produsele care nu se afla in stocul curent de marfa si care au statusul „disponibil la comanda”vanzatorul le poate comanda la furnizor, dar timpul de livrare pentru astfel de comenzi depaseste termenul normal de livrare de 1 – 5 zile. Livrarea produselor aduse la comanda se va face in termen de 7-15 zile lucratoare.
COMANDA CONFIRMATA: comanda efectuata online prin intermediul magazinului virtual www.ecocalor.ro. de catre un cumparator ale carui date de identificare si detalii cu privire la comanda sa, au fost validate telefonic ca urmare a contactului dintre acesta si operatorul serviciului suport clienti Signal Up.
CLIENT NOU: Client care intentioneaza sa achizitioneze produse din magazinul virtual www.ecocalor.ro. pentru prima data si care necesita o validare telefonica a datelor de identificare din partea acestuia efectuata de catre operatorul serviciului suport clienti desemnat de catre Signal Up. Daca clientul este nou, vanzatorul isi asuma acceptarea comenzii din partea cumparatorului in momentul in care exista o confirmare telefonica sau prin email. Odata lansata comanda online cumparatorul este de acord cu forma de comunicare ulterioara (telefonic sau electronic) precum si cu modul de operare al vanzatorului.
Orice comanda confirmata implica vanzatorul si consumatorul persoana fizica intr-un contract la distanţă.
Contractul de furnizare de produse sau servicii încheiat între Signal Up, in calitate de vanzator şi un consumator – cumparator, în cadrul prezentului sistem de vânzare organizat de către societate, utilizand în mod exclusiv, înainte şi la încheierea acestui contract, tehnica de comunicaţie la distanţă cuprinsa in magazinul online www.ecocalor.ro.
Momentul încheierii contractului la distanţă cu persoana fizica, respectiv, al incheierii contractului de vanzare cu persoana juridica, îl constituie momentul primirii mesajului de confirmare de către consumator, referitor la comanda sa.
Obligatii ale vanzatorului:
Vanzatorul pune la dispozitia cumparatorului, in mod gratuit, informatii profesionale cu privire la produsele si serviciile sale pentru a atinge finalitatea mentionata in comanda online.
Continutul publicat in magazinul virtual Signal Up, are caracter orientativ si sunt informatii despre produsele comercializate de acesta cat si alte date considerate  ca fiind de interes pentru CUMPARATORI. Signal Up este detinatorul tuturor drepturilor de proprietate intelectuala asupra magazinului sau virtual, respectiv asupra marcilor, designului, functionalitatilor site-ului, imagini si specificatii tehnice. Caracteristicile produselor si documentatia tehnica aferenta acestora, prezentate pe site sunt puse la dispozitie de catre producatori si furnizori iar Signal Up ofera suportul tehnic pentru afisarea lor. Vanzatorul intreprinde demersuri in mod constant pentru a prezenta informatii cat mai corecte si relevante pentru produsele oferite spre vanzare. Daca preturile sau alte informatii despre produs au fost afisate gresit ne alocam dreptul a nu onora comanda si de a anunta clientul in legatura cu eroarea intervenita daca livrarea nu s-a efectuat.
Imaginile produselor sunt afisate in magazinul virtual cu titlul de prezentare. Produsele efectiv comandate pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate. La solicitarea si cu acordul consumatorului, Signal Up poate recomanda cumparatorului  achizitionarea altui produs de o calitate şi la un preţ echivalente cu cel  solicitat in prima comanda.  Comanda initiala se considera anulata la data confirmarii comenzii produsului/produselor ce inlocuiesc produsul initial.Preturile produselor sunt actualizate zilnic. Pretul produsului comandat este cel afisat la data plasarii comenzii. Promotiile sunt valabile pentru perioade limitate de timp specificate pe pagina de prezentare a produselor din magazinul virtual in limitele stocurilor disponibile. Signal Up nu poate fi facut responsabil pentru prejudiciile create de informatiile publicate in magazinul virtual din erori ce nu-i apartin. Signal Up isi rezerva dreptul de a completa si/sau modifica orice informatie din magazinul virtual fara a anunta in prealabil utilizatorii site-ului. Comunicarea cu magazinul virtual Signal Up se face in momentul interactiunii, prin publicarea opiniilor cu privire la produsele si serviciile Signal Up, prin intermediul formularului de contact disponibil, prin intermediul adresei de email [email protected] si/sau telefonic la 0738 977 922. Signal Up isi rezerva dreptul de a contacta vizitatorul magazinului virtual pe email sau telefonic daca in urma interactiunii cu site-ul acesta completeaza datele de identificare si contact si solicita in mod expres orice tip de informatie disponibila.
Dreptul de proprietate intelectuala
Insemnele grafice, denumirile, marcile (cum sunt, de exemplu: numele site-ului si a companiei Signal Up) sunt proprietatea Societatii Signal Up SRL si nu pot fi preluate si/sau folosite fara acordul prealabil scris al proprietarului. Utilizatorul nu va copia, distribui, prelua, publica in scop comercial nicio informatie continuta de magazinul virtual Signal Up, fara acordul prealabil scris al titularului site-ului. Orice modificare neautorizata a site-ului este interzisa.
Termeni si conditii de publicare a opiniilor referitoare la produse
Ne rezervam dreptul de a nu publica opinii care contin un limbaj injurios sau defaimator, critici la adresa altor clienti care au postat mesaje anterioare. Ne rezervam dreptul de a nu publica pe site pareri sau intrebari cu privire la stoc si disponibilitate produs, pret, livrare si alte detalii. Pentru astfel de solicitari va rugam sa folositi formularul de contact Ne rezervam dreptul de a nu publica mesaje care fac referire la produsele si ofertele altor companii, persoane de contact sau orice legatura catre acestea (adresa site web, adresa de email, date de contact, adresa fizica, etc). Ne rezervam dreptul de a nu publica opinii ce induc in eroare in mod intentionat clientul, opinii rauvoitoare, false sau care sunt incomplete.
Publicitate si confidentialitate
Cumparatorul nu va face publice, unor terti, prin orice mijloace, nicio informatie cu caracter privat primita de la vanzator. Vanzatorul isi rezerva dreptul a folosi informatiile furnizate de catre cumparator in vederea realizarii contractului la distanta. De asemenea cumparatorul nu va face publice niciunei terte parti nicio informatie cu privire la comanda fara acordul scris al Vanzatorului. Vanzatorul isi rezerva dreptul, in baza acordului utilizatorului, de a stoca si folosi in interes propriu, in scopul realizarii activitatilor de marketing, orice informatie furnizata de catre cumparator prin intermediul site-ului www.ecocalor.ro. De asemenea el nu va furniza niciunei terte parti informatiile primite de la cumparator, cu exceptia partenerilor agreati, furnizori de servicii cu care exista un contract prin care se protejeaza aceste date primite de la cumparator.
Despre Cookie utilizarea si acceptarea lui.
Un internet cookie este un fiser de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza Internetul. Cookie-urile permit site-ului posibilitatea de a furniza informatii personalizate utilizatorului. Cookie-urile asigura utilizatorului o experienta placuta de navigare si sustin eforturile Signal Up pentru a oferi anunturi publicitare relevante bazate pe preferintele utilizatorului. Google colecteaza cookie-uri pentru a afisa anunturi in website-urile retelei Google Display si in Google Search. Atunci cand utilizatorii viziteaza o pagina a website-ului care contine un remarketing tag, cookie-ul browser-ului pe care il folosesc este adaugat unei liste pentru remarketing. In cazul in care vizitatorii site-ului www.ecocalor .ro, nu sunt acord cu utilizarea modulelor cookie de catre Google, acestia pot dezactiva afisarea anunturilor.
Facturare si alte documente insotitoare ale coletului
Vanzatorul va emite pe baza informatiilor detinute de acesta si a celor furnizate de cumparator o factura pentru bunurile livrate. Totodata, coletul va fi insotit de documentatia prevazuta de lege pentru produsul /produsele comandat(e), dupa caz: certificat/declaratie de conformitate, certificat de garantie, instructiuni de utilizare, etc.
Limitarea raspunderii
Societatea Signal Up nu raspunde pentru prejudiciile create, din cauze ce exclud culpa sa, de nefunctionarea magazinului virtual precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea accesarii paginilor magazinului virtual.
Riscuri si responsabilitati
Vanzatorul este responsabil de ambalarea corespunzatoare a bunurilor. Documentatia tehnica aferenta produselor este afisata si pe site.
Riscul pieirii bunului se transfera la cumparator in momentul predarii efective a bunului. Vanzatorul isi asuma responsabilitatea livrarii produselor comandate de cumparator.
Acceptarea bunurilor
La prezentarea de catre firma de curierat a coletului, va rugam sa semnati de primire si sa achitati contravaloarea acestuia. Ulterior, puteti desigila coletul si verifica produsul. Cumparatorul are dreptul sa nu accepte bunurile livrate in cazul in care acestea nu sunt conforme cu detaliile tehnice specificate in comanda. In acest caz Vanzatorul accepta returul produselor pe cheltuiala sa si trimite produsul producatorului pentru  verificare. De asemenea consumatorul (persoana fizica) are dreptul de retur a produselor in termen de 14 zile de la achizitionarea acestora. Va rugam sa accesati conditiile generale de retur pentru produse.
Transferul de proprietate
In cazul platii prin OP sau card, cumparatorul va intra in proprietatea marfii dupa confirmarea platii. In cazul livrarii bunurilor prin curier, cu plata ramburs, cumparatorul va intra in proprietatea marfii si va avea dreptul sa deschida coletul dupa semnarea documentului de transport si efectuarea platii.
Forta majora
Forta majora, (eveniment imprevizibil, incontrolabil si inevitabil ce afecteaza derularea contractului), exonereaza de raspundere partea care o invoca.
Litigii. Legea aplicabila
Relatiile contractuale dintre parti sunt guvernate de legea romana. Orice litigiu care nu poate fi rezolvat pe cale amiabila va fi trimis spre solutionare instantelor competente.Pentru orice eroare survenita in transmiterea de catre dvs. a datelor necesare prelucrarii comenzii plasate, aveti la dispozitie adresa de email [email protected].